Aku tak mahu menghukum atau membuka pekung didada... tetapi inilah hakikatnya peristiwa yang berlaku dalam kehidupan..


Aku berkongsi kisah ini agar kita mendapat pedoman dan ikhtibar tentang apa maknanya cinta....Khamis, 3 Mac 2011

Air mata Melimpah, Biar Luruh cinta Tercurah

Biar Air mata Melimpah, Biar Luruh Cinta Tercurah
sambungan daripada entry aku sebelum ini... kisah tentang sepupuku
beberapa hari yang lalu aku g lah tesco ingat nak beli barang2 skit ..amat keji ye bila aku terserempak dengan lelaki durjana berkenaan mengusung perempuan .. sedangkan sepupu aku terlantar koma di hospital.(hello sekurangnya kenanglah pengorbanan sepupu aku kat kau".Yg paling aku sedih kami ada maklumkan padanya selepas sepupuku admited ke hospital..biarpun adik beradik sepupu aku tak ske kat dia..dia tak patutlah menghukum sepupu aku begitu. Sepatutnya dia menegakkan cintanya "baru gentelment" cubalah kita bygkan ibu sepupuku ini sanggup pergi berjumpa dengan dia untuk terangkan segalanya...hello ...yang nak kahwinkan dia org tu parentnye bukan adik beradiknye..
Tak mengapalah lagipun tuhan dah tentukan nasib sepupuku sedemikian dan tuhan turunkan ujian kepadanya..insyaallah akan di ringankan bebanan semasa di akhirat kelak..
Neway untuk lelaki durjana berkenaan.. beberapa perkara dia perlu diingat:
1) sesorang yang senang untuk engkau miliki senang juga akan menyakitimu
2) Lagipun dia telah ciptakan manusia itu berpasang-pasangan, dimana yang yang baik bagi mereka yang baik dan mereka yang berzina untuk mereka yang berzina.
3) cukuplah jadi hipokrit.. lakonan di dunia akan di pentaskan di akhirat kelak..
4) Keegoaan itu adalah punca masalah yang kamu cipta...
5) Baran itu tidak akan mendatangkan apa2 kelebihan kepada mu..tahniah

Aku selalu derdoa agar sepupuku sembuh seperti sediakala..kerana aku rindu nak lihat senyumannya..dan ikhtibar yang aku peroleh dari cerita ini :
1) Manusia ni rupanya umpama pelakon..hipokrit bila berbicara dan berkelakuan baik untuk mendapatkan sesuatu..
2) Jodoh, rupanya jodoh ini di tentukan oleh manusia bukan tuhan..yang ditentukan tuhan hanyalah outcome nyer.. pelihara perhubungan nescaya akan peroleh kebaikan
3) jgan terlalu cepat percayakan seseorang ... kerana kesilapan itu sungguh besar impaknye..

2 ulasan:

  1. tak patut laki itu bt begitu..sepatutnya pd masa sebegini lah dia perlu sokong gfnya sepenuh hati..biarpn gfnya dlm koma tp dia msh blh dtg melawat sambil bercerita dan bercakap dgn gfnya kemungkinan gfnya akan sedar dgn cepat..tp hakikatnya tidak begitu kan..bg dia gfnya sudah koma dan perlu cari pengganti secepat mungkin..susah nk cari seseorang yg setia dgn kita walau apapn terjadi..

    BalasPadam
  2. itulah .. hakikat manusia sekarang ini .. terutama lelaki. kekurangan pada org lain selalu nampak tapi kekurangan sendiri taknak akui.. itulah ego lelaki..

    BalasPadam